zaterdag 15 oktober 2011

Berlijn, Vrijdag, 14 oktober 2011.

Schiphol airport...
Inmiddels is het 21.32uur en zit ik in bed met m’n netbook op schoot.
Na 3 uur geslapen te hebben liep om 5 uur vanochtend mijn eerste wekker af.

Weekje Europa met Colleen. We gaan naar Berlijn.

OM 6.15uur de koffers in de auto geladen en naar Schiphol gereden. Kussens in koffer en traagschuim nekkussen mee voor in het vliegtuig.
Op Schiphol gewoon de sleutels afgegeven tussen vertrekhal 2 en 3 en vervolgens op zoek naar de gate van Easyjet. Goddank had ik nog op tijd Speedyboarding geboekt en konden we in de korte rij.
Alles verliep volgens planning en om 8.55uur vertrokken we richting Berlijn. Alwaar we om 10.10uur al landden.
Exact om 11.00uur stapten we uit de taxi voor Hotel Ellington in in de Nürenberger straBe – Charlottenburg.

Hal hotel... onze kamer....
Ingecheckt en koffers achtergelaten. Onze kamer was nog niet klaar en dus tot een uurtje of 12 de straat op. Na ongeveer 5 minuten lopen arriveerden we bij KaDeWe. Dit staat voor Kaufhaus des Westens. In de tijd van de Berlijnse Muur was dit het warenhuis -het grootste warenhuis van Europa-  van het westerse kapitalisme.
Ziet er schitterend uit, we keken onze ogen uit….. mooi en mooie prijzen. We wilden alleen maar even een kop koffie en thee drinken en wat bijkomen.
Na dit gedaan te hebben zijn me met de roltrap naar beneden gegaan en een beetje rondgekeken. Heb een prachtig koptelefoon gezien en ga die waarschijnlijk kopen. 

Op Schiphol had een er een willen kopen, maar in hal M had je amper nog winkels. Wilde een koptelefoon voor in het vliegtuig….. vanwege die stomme whiplash…. Oordoppen en koptelefoon voor het evenwicht en traagschuim nekkussen voor m’n nek en een paracetamol tegen de rest. Het is goed gegaan!

Metro Kürfurstendamm...
Om 12.30uur waren we in het hotel. Koffers uitpakken en ik ben als een blok in slaap gevallen. Om een uur of 15.30uur zijn we de deur uitgegaan en de omgeving een beetje verkend.
We zijn richting Kurfürstendamm gelopen en hebben wat truitjes gekocht. Eigenlijk meteen maar heerlijk gegeten bij TorroNegro gegeten. Om 20.30uur alweer terug in het hotel en lezen en uitrusten en vroeg naar bed. Zo rust ik nog eens uit.

Dit is het voor vandaag, ben moe en ga me wassen en slapen.