zondag 6 november 2011

Berlijn, zondag 16 oktober 2011.

Sony Centre...
 Vandaag om 8 uur wakker geworden en eerst een kopje koffie op de kamer en uiteindelijk pas om 9.45uur naar het ontbijt.
Heerlijk om te starten met een kom vers fruit en heerlijke zalm. Vandaag ook een stukje vruchten cake genomen…. van de brownies ben ik afgebleven. Er is zoveel lekkers, maar ik kan de verleiding weerstaan. Hoewel ik vandaag wel meer heb gegeten dan gister, gewoon omdat het zondag was…. Rot smoesje…. J

Stukje onafgebroken Muur....
Voor elven zaten we weer in de bus. We kochten gister een kaart voor 24 uur en zijn gematst door de verkoopster. We mochten met ons kaartje reizen tot vandaag 18 uur. Dus dat is meer dan 24 uur. Super handig dus.

Onze eerste stop was bij de Potsdamer Platz en van hieruit gelopen naar het Sony Centre. Mooie architectuur. Hier ook nog een stuk van de oude Muur gezien…. Raar idee dat er door de hele stad een muur heeft gestaan die werelden van elkaar scheidde.  Vanuit de bus ook nog stukken Muur gezien…..
Checkpoint Charlie...

Volgende stop is Checkpoint Charlie. Op 13 augustus 1961 zijn de Oost-Duitse soldaten begonnen met de bouw van de Muur. Checkpoint Charlie is de grenspost. Er staat nog eenkopie van het vroegere wachthuisje. Ook zie je een groot bord met de tekst : `You are leaving the American sector`…. Vreemd…
Rondgelopen, foto´s gemaakt en koffie bij Starbucks.

Verschillende stops gemaakt, maar de meest indrukwekkende stop vond ikzelf die bij de East Side Gallery. In de MuhlenstaBe vind je aan het water het langste bewaard gebleven stuk van de Berlijnse Muur. Na de val van de Muur beschilderden 118 kunstenaars uit 21 landen dit overgebleven stuk van 1,3 kilometer lang.
We hebben maar een klein stukje muur gedaan, moet beetje op mijn benen letten….. Moet hier dus zeker nog een keer naar terug!!!!

Ook nog even geluncht. Echt heel smerig…..  Colleen aardappelsoep, dikke soep …. hele dikke soep met room en ik iets van noodles met kaas en uit. Het leek wel stukjes gebakken kaas met uiringen en nog meer ui…… zoiets smerigs heb ik nog nooit gegeten volgens mij. Brrrr……

Na de muur weer op de bus gestapt en lekker lang blijven zitten. De bus reed erg om, vanwege de drukte en dus verschillende dingen niet kunnen zien. Nog wel even uitgestapt bij een Trodelmarkt. Vlooienmarkt dus…. wat rondgelopen en weer op de bus terug naar KaDeWe. Hier kwamen we pas om 17.30 uur aan.

Naar het hotel en ik meteen weer in slaap gevallen…. Om 20 uur aan de overkant iets gegeten. Ik hoefde eigenlijk niets meer, dus is het bij een overheerlijke salade gebleven.

Zo en nu zo wat foto´s uitzoeken en alles klaarzetten voor morgen. Morgen de verhalen maar eens uploaden. Ik koop maar wat internet tijd hier in het hotel. Vind het zo raar dat een 4sterren hotel helemaal geen gratis WIFI heeft.
Voor nu welterusten. Morgen gezond weer op en lekker rustig aan doen. Het gaat morgen Kreuzberg worden…..

Lieve groetjes,
Ans x